Το Instagram θα επιτρέπει να παρακολουθείτε πού βρίσκονται οι φίλοι σας – Τι είναι το «Friend Map»

Instagram

Το Instagram φέρεται να εργάζεται πάνω σε μια νέα λειτουργία, που θα ονομάζεται «Friend Map» και θα σας επιτρέπει να βλέπετε πού βρίσκονται οι φίλοι σας. Το χαρακτηριστικό εντοπίστηκε αρχικά πριν από μερικούς μήνες από τον Alessandro Paluzzi, ο οποίος δημοσίευσε ένα screenshot στο X.

Σύμφωνα με το The Verge, ο Paluzzi, ο οποίος εργάζεται ως προγραμματιστής λογισμικού, συχνά ανακαλύπτει χαρακτηριστικά του Instagram πριν αυτά ανακοινωθούν στο κοινό. Πρόσφατα δημοσίευσε στα social media νέα screenshots της λειτουργίας αυτής.

Στα screenshots φαίνεται ότι θα μπορείτε να προσαρμόζετε ποιοι από τους φίλους σας στην υπηρεσία θα μπορούν να βλέπουν την τοποθεσία σας και να μπαίνετε σε «Ghost mode» (Λειτουργία Φάντασμα) όταν θέλετε να κρύψετε την τοποθεσία σας. Η τοποθεσία σας είναι κρυπτογραφημένη με κρυπτογράφηση end-to-end.

Η λειτουργία θα λειτουργεί παρόμοια με το «Snap Map» του Snapchat. Επίσης αναμένεται να προσφέρει τη δυνατότητα να αφήνετε σημειώσεις στον χάρτη, ώστε να μπορείτε να ενημερώνετε τους φίλους σας. Η λειτουργία «Friend Map» βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη και δεν υπάρχει ενημέρωση αν και πότε γίνει διαθέσιμη στην εφαρμογή του Instagram.

Scroll to Top