Το πρόσωπο του Τζακ του Αντεροβγάλτη επιτέλους αποκαλύφθηκε μέσω AI – Δείτε πώς πιστεύει η τεχνητή νοημοσύνη ότι έμοιαζε ο διαβόητος serial killer

Η εικόνα του Τζακ του Αντεροβγάλτη όπως την δημιούργησε η τεχνητή νοημοσύνη.

Πρόσφατα κυκλοφόρησαν εικόνες του Τζακ του Αντεροβγάλτη (Jack the Ripper) που δημιουργήθηκαν μέσω τεχνητής νοημοσύνης και αποκαλύπτουν πώς ήταν ο διαβόητος δολοφόνος που σκότωνε πόρνες τον 19ο αιώνα.

Στις AI εικόνες ο serial killer αποτυπώνεται ως ένας γοητευτικός άνδρας με μια σκοτεινά σαγηνευτική, άγρια ενέργεια.

Οι εικόνες προέρχονται από τον Jeff Leahy, λάτρη του Τζακ του Αντεροβγάλτη από το Carmarthen της Ουαλίας, ο οποίος δημιούργησε μια μίνι σειρά για τον δολοφόνο και εδώ και δεκαετίες μελετά την παράδοση και τους θρύλους που περιβάλλουν έναν από τους πιο διαβόητους εγκληματίες στην ιστορία.

Πώς δημιουργήθηκε το πορτρέτο του Τζακ του Αντεροβγάλτη

Ο Jeff Leahy χρησιμοποίησε το λογισμικό Midjourney, σε συνδυασμό με πληροφορίες και διαθέσιμες φωτογραφίες συγγενών του βασικού υπόπτου Aaron Kosminski, για να δημιουργήσει ένα αρκετά εκπληκτικό πορτρέτο του Τζακ του Αντεροβγάλτη.

«Είναι εκπληκτικό που τελικά έχουμε μια εικόνα του. Εξεπλάγην με το πόσο εντυπωσιακή είναι η φωτογραφία,» δήλωσε ο Leahy στο SWNS.

Ποιος ήταν ο Τζακ ο Αντεροβγάλτης

Ο Kosminski, κουρέας πολωνικής καταγωγής, εργαζόταν στο Whitechapel, την περιοχή του East End του Λονδίνου όπου διαδραματίστηκαν οι δολοφονίες στα τέλη του 1800.

Έχει κατονομαστεί από πολλούς ειδικούς ως ο Τζακ ο Αντεροβγάλτης, ωστόσο κανείς δεν κατάφερε ποτέ να αποδείξει την ενοχή του.

«Δεν υπήρχε ποτέ φωτογραφία του και αυτή είναι η καλύτερη που μπορούμε να έχουμε», δήλωσε ο Leahy.

«Είναι πολύ συναρπαστικό που τελικά δίνουμε πρόσωπο στον πιο διαβόητο κατά συρροή δολοφόνο του κόσμου. Είχα δύο φωτογραφίες της αδερφής του Matilda, μία του θείου του και μία άλλη ενός κοντινού συγγενή του. Είχα και μία του κουνιάδου του, και οι οικογένειες ήταν στενά συνδεδεμένες καθώς ξαδέρφια παντρεύονταν για αρκετές γενιές, άρα αυτό είναι χρήσιμο», είπε.

Η AI «διαφωνεί» με την αστυνομία

Βέβαια, το νέο πορτρέτο έχει ελάχιστη ομοιότητα με το μοναδικό γνωστό έως τώρα σκίτσο του Τζακ του Αντεροβγάλτη, το οποίο βρέθηκε το 2022 σε αρχείο της αστυνομίας του Ηνωμένου Βασιλείου.

Ο Jeff Leahy, παππούς τριών παιδιών, εντυπωσιάστηκε για πρώτη φορά από την ιστορία του «Τζακ του Αντεροβγάλτη» σε ηλικία δέκα ετών, όταν ένας συγγενής του τον πήγε βόλτα στα ιστορικά στέκια του κατά συρροή δολοφόνου.

Ο Τζακ ο Αντεροβγάλτης προκάλεσε πανικό στο Λονδίνο το 1888, αφού έκοψε τους λαιμούς και ακρωτηρίασε τα σώματα γυναικών που εργάζονταν ως ιερόδουλες σε μια φτωχική περιοχή της πρωτεύουσας.

Το παγκοσμίου φήμης ψευδώνυμο του Τζακ του Αντεροβγάλτη προήλθε από μια επιστολή που έγραψε κάποιος που ισχυριζόταν ότι ευθύνεται για τις δολοφονίες. Πολλοί έχουν θεωρηθεί ύποπτοι, ακόμα και «γαλαζοαίματοι», καλλιτέχνες και συγγραφείς.

Με τα χρόνια, ο Kosminski έχει καταλήξει να είναι ένας από τους πιο πιθανούς ύποπτους.

Ο Kosminski εισήχθη σε ψυχιατρικό ίδρυμα στις αρχές της δεκαετίας του 1890, λίγο μετά την κορύφωση της δράσης του serial killer. Πέθανε το 1919 σε ηλικία 53 ετών.

Scroll to Top