Κουίζ: Πόσο καλά γνωρίζετε την ελληνική μυθολογία; Μπορείτε να απαντήσετε σωστά και στις 3 ερωτήσεις;

Achileas

Η ελληνική μυθολογία είναι ένας θησαυρός ιστοριών, θρύλων και μύθων που έχουν εμπνεύσει καλλιτέχνες, συγγραφείς και φιλοσόφους εδώ και πολλούς αιώνες. Στο κουίζ που ακολουθεί μπορείτε να δοκιμάσετε τις γνώσεις σας για τους θεούς, τους ήρωες και τις ιστορίες της ελληνικής μυθολογίας.

Για να απαντήσετε σωστά και στις τρεις ερωτήσεις του κουίζ, θα πρέπει να έχετε πολύ καλή γνώση των ελληνικών μύθων! Είστε έτοιμοι να τεστάρετε τις γνώσεις σας και κάνετε ένα ταξίδι στο παρελθόν και σε όσα μάθατε στο σχολείο;

Ξεκινήστε το κουίζ τώρα! Προσέξτε όμως, δεν είναι τόσο εύκολο όσο νομίζετε. Απαντήστε στις τρεις παρακάτω ερωτήσεις και δείτε τι θυμάστε για την ελληνική μυθολογία!

Ποιος ήταν ο πατέρας του Αχιλλέα

Achileas
Σωστά! Λάθος

Ο Αχιλλέας, ήταν γιος του Πηλέα και εγγονός του Αιακού. Κατά την ελληνική μυθολογία ήταν ο γενναιότερος ήρωας της Ιλιάδας του Ομήρου. Σύμφωνα με τον μετα-Ομηρικό μύθο, η μητέρα του Αχιλλέα, η Θέτις προσπάθησε να κάνει τον γιο της άτρωτο, βουτώντας τον στα νερά της Στύγας. Τον έπιασε όμως από τη φτέρνα και έτσι αυτό το σημείο του σώματός του δεν βουτήχτηκε στο νερό και έτσι έμεινε τρωτό.

Σε ποιον άθλο του ο Ηρακλής αναμετρήθηκε με τις Στυμφαλίδες Όρνιθες;

stimfalides ornithes
Σωστά! Λάθος

Ο Ηρακλής εξόντωσε με τις σαΐτες του τις Στυμφαλίδες Όρνιθες στον 6ο άθλο του. Τα «πουλιά της Στυμφαλίας», ήταν ανθρωποφάγα πουλιά με χάλκινα ράμφη, νύχια και φτερά τα οποία είχαν εκδιωχθεί από τους λύκους και είχαν καταφύγει στη λίμνη Στυμφαλία της ορεινής Κορινθίας, απειλώντας τους ανθρώπους, τα κοπάδια και τις σοδειές.

Ποια θεά πέταξε τον Ήφαιστο από τον Όλυμπο;

ifaistos
Σωστά! Λάθος

Ο Ήφαιστος υποτίθεται πως παρά τη θεϊκή φύση του, δεν είχε την ομορφιά των υπόλοιπων θεών. Σύμφωνα με τον μύθο όταν τον πρωτοαντίκρισε η Ήρα, η οποία ήταν η μητέρα του, ένιωσε ντροπή για την όψη του και τον πέταξε από τον Όλυμπο, τραυματίζοντάς τον στο πόδι.

Scroll to Top