Κουίζ: Πόσο καλά γνωρίζετε την ελληνική μυθολογία; Μπορείτε να απαντήσετε σωστά και στις 3 ερωτήσεις;

Η ελληνική μυθολογία είναι ένας θησαυρός ιστοριών, θρύλων και μύθων που έχουν εμπνεύσει καλλιτέχνες, συγγραφείς και φιλοσόφους εδώ και πολλούς αιώνες. Στο κουίζ που ακολουθεί μπορείτε να δοκιμάσετε τις γνώσεις σας για τους θεούς, τους ήρωες και τις ιστορίες της ελληνικής μυθολογίας.

Για να απαντήσετε σωστά και στις τρεις ερωτήσεις του κουίζ, θα πρέπει να έχετε πολύ καλή γνώση των ελληνικών μύθων! Είστε έτοιμοι να τεστάρετε τις γνώσεις σας και κάνετε ένα ταξίδι στο παρελθόν και σε όσα μάθατε στο σχολείο;

Ξεκινήστε το κουίζ τώρα! Προσέξτε όμως, δεν είναι τόσο εύκολο όσο νομίζετε.

Απαντήστε στις τρεις παρακάτω ερωτήσεις και δείτε τι θυμάστε για την ελληνική μυθολογία!

Κάθε πόσα χρόνια  έπρεπε 7 νέοι και νέες από την Αθήνα να στέλνονται στην Κρήτη και να κατασπαράζονται από τον Μινώταυρο;

Σωστά! Λάθος

Ο Μίνωας, για να τιμωρήσει τους Αθηναίους επειδή σκότωσαν τον γιο του, Ανδρόγεω, κήρυξε πόλεμο στον οποίο νίκησε. Ως ποινή των Αθηναίων όρισε κάθε ένατο έτος, 7 νέοι Αθηναίοι και 7 νέες Αθηναίες να στέλνονται στην Κρήτη και να κατασπαράζονται από τον Μινώταυρο μέσα στον Λαβύρινθο.

Σε ποιο νησί έφτασαν ο Οδυσσέας και οι σύντροφοί του αφού πέρασαν το στενό της Σκύλλας και της Χάρυβδης; 

odisseas
Σωστά! Λάθος

Φεύγοντας από το νησί της Κίρκης, ο Οδυσσέας και οι σύντροφοί του, πέρασαν από το στενό των Σειρήνων, το στενό της Σκύλλας και της Χάρυβδης και έφτασαν αποδεκατισμένοι στον νησί του Θεού Ήλιου. Εκεί, οι εναπομείναντες σύντροφοί του βρίσκουν το θάνατο και αυτός παρασυρόμενος από τα κύματα φτάνει μόνος του στο νησί της Καλυψούς.

Ποια από τις 9 Μούσες ήταν η Μούσα της Ιστορίας;

Μούσες
Σωστά! Λάθος

H Kλειώ. Στην ελληνική μυθολογία οι Μούσες ήταν 9 αρχαίες θεότητες, κόρες του Δία και της Μνημοσύνης και ηγέτης τους ήταν ο θεός Απόλλωνας. Οι Μούσες γεννήθηκαν στην Πιερία και ζούσαν στα Πιέρια Όρη. Ήταν οι Θεές της μουσικής, των μουσικών οργάνων, του χορού, των γλεντιών και της ποίησης.

Scroll to Top