Κουίζ: Πόσο καλά γνωρίζετε την ελληνική μυθολογία; Μπορείτε να κάνετε το 3/3;

Η ελληνική μυθολογία είναι ένας θησαυρός ιστοριών, θρύλων και μύθων που έχουν εμπνεύσει καλλιτέχνες, συγγραφείς και φιλοσόφους εδώ και πολλούς αιώνες. Στο κουίζ που ακολουθεί μπορείτε να δοκιμάσετε τις γνώσεις σας για τους θεούς, τους ήρωες και τις ιστορίες της ελληνικής μυθολογίας.

Για να απαντήσετε σωστά και στις τρεις ερωτήσεις του κουίζ, θα πρέπει να έχετε πολύ καλή γνώση των ελληνικών μύθων! Είστε έτοιμοι να τεστάρετε τις γνώσεις σας και κάνετε ένα ταξίδι στο παρελθόν και σε όσα μάθατε στο σχολείο;

Ξεκινήστε το κουίζ τώρα! Προσέξτε όμως, δεν είναι τόσο εύκολο όσο νομίζετε. Απαντήστε στις τρεις παρακάτω ερωτήσεις και δείτε τι θυμάστε για την ελληνική μυθολογία!

Τι έδωσε η Αριάδνη στον Θησέα;

Σωστά! Λάθος

Όταν ο Θησέας έφτασε στην Κρήτη, γνώρισε την κόρη του Μίνωα, την Αριάδνη, και ερωτεύτηκαν. Η Αριάδνη τον έβαλε να υποσχεθεί ότι θα την έπαιρνε στην πατρίδα του και θα την παντρευόταν. Η Αριάδνη έδωσε στον Θησέα ένα κουβάρι νήμα, τον «Μίτο της Αριάδνης», ώστε όταν έμπαινε στον λαβύρινθο να το ξετυλίγει, για να μπορέσει αφού σκοτώσει τον Μινώταυρο, να βρει την έξοδο.

Πώς γεννήθηκαν οι Κένταυροι;

Κένταυρος
Σωστά! Λάθος

Οι Κένταυροι ήταν μυθολογικά πλάσματα της αρχαιότητας, όπου εικονογραφούνται ως μισοί άνθρωποι και μισοί άλογα. Η ύπαρξή τους οφείλεται κατά την επικρατέστερη εκδοχή του μύθου στην ασέβεια που επέδειξε ο Ιξίωνας, που αφού προκάλεσε την οργή ανθρώπων και θεών με την αποτρόπαια δολοφονία του πατέρα της μνηστής του, βρήκε καταφύγιο στον Δία. Εκεί διαπράττοντας για δεύτερη φορά ύβρη επιχειρεί να βιάσει την θεά Ήρα, τη σύζυγο του Δία. Ο Δίας επιχειρώντας να τον τιμωρήσει δίνει τη μορφή της Ήρας σε μια Νεφέλη και ο Ιξίωνας επιχειρεί να σμίξει με αυτή. Από την ένωση του Ιξίωνα με την Νεφέλη γεννήθηκε ένα αποκρουστικό πλάσμα ο Κένταυρος.

Ποια ήταν η θεά της Φιλοξενίας;

Greek Mythology Quiz
Σωστά! Λάθος

Η Νεφέλη ήταν Γυναίκα του Αθάμαντος, παιδιά της ήταν ο Φρίξος και η Έλλη. Η Νεφέλη υπήρξε η θεά της Φιλοξενίας, ήταν Ωκεανίδα.

Scroll to Top