Κουίζ: Πόσο καλά θυμάσαι την ελληνική μυθολογία; Μπορείς να απαντήσεις σωστά και στις 3 ερωτήσεις;

Μούσες

Το συναρπαστικό «σύμπαν» της ελληνικής μυθολογίας αποτελείται, μεταξύ άλλων, από παντοδύναμους θεούς, πανίσχυρους τιτάνες , φοβερά τέρατα και ατρόμητους ήρωες. Σε αυτό κουίζ, θα έχετε την ευκαιρία να τεστάρετε τις γνώσεις σας για τις ιστορίες και τους χαρακτήρες της ελληνικής μυθολογίας.

Για να μπορέσετε να κάνετε το 3 στα 3 στις ερωτήσεις, δεν χρειάζεται να ξέρετε τα πάντα από την ελληνική μυθολογία. Απλά πρέπει να έχετε συγκρατήσει μερικές πληροφορίες που μάθατε στο σχολείο.

Είστε έτοιμοι να αρχίσετε; Ξεκινήστε το κουίζ τώρα! Δεν είναι τόσο εύκολο όσο νομίζετε. Απαντήστε στις τρεις παρακάτω ερωτήσεις και δείτε τι θυμάστε για την ελληνική μυθολογία!

Ποιος θεός/α λατρευόταν ως εκείνος/η που ρύθμιζε την ηθική τάξη του κόσμου;

greek gods
Σωστά! Λάθος

Ο πατέρας Θεών και ανθρώπων και ο σπουδαιότερος από αυτούς ήταν ο θεός των καιρικών φαινομένων, προστάτης των ξένων, των ικετών, της οικογένειας και της γονιμότητας. Ακόμη ήταν θεός του κεραυνού και του ουρανού. Λατρευόταν ως ο σοφός θεός που καθόριζε τις τύχες των ανθρώπων και ρύθμιζε την ηθική τάξη του κόσμου.

Ποια από τις 9 μούσες ήταν εκείνη της Λυρικής Ποίησης;

Μούσες
Σωστά! Λάθος

Η Τερψιχόρη ήταν η μούσα του χορού και των δραματικών χορικών. Εμβλήματά της ήταν η λύρα, ο αυλός και το τρίγωνο. Συνήθως απεικονίζεται καθισμένη και κρατώντας μια λύρα. Μερικές φορές αναφέρεται ως μητέρα των Σειρήνων. Το όνομά της προέρχεται από το ρήμα τέρπω (ευφραίνω) και το ουσιαστικό χορός.

Ποσά ήταν τα παιδιά - τέρατα της Έχιδνας;

Έχιδνα
Σωστά! Λάθος

Απόγονοι της Έχιδνας και του Τυφώνος ήταν: ο Όρθρος, ο Κέρβερος, η Λερναία Ύδρα, η Χίμαιρα, η Σφίγγα, το Λιοντάρι της Νεμέας, η Σκύλλα. Επίσης, σύμφωνα με συγγραφείς, παιδιά της ήταν: ο Λάδωνας, η Φαία, η Γοργώ. Σύμφωνα με τον Ηρόδοτο (4, c. 8,9), ο Ηρακλής έκανε επίσης με αυτήν τους τρίδυμους: Αγάθυρσο, Γελωνό και Σκύθη.

Scroll to Top