Κουίζ: Πόσο καλά θυμάστε την ελληνική μυθολογία; Μπορείτε να απαντήσετε σωστά και στις 3 ερωτήσεις;

Άδης Περσεφόνη Κέρβερος

Το συναρπαστικό «σύμπαν» της ελληνικής μυθολογίας αποτελείται, μεταξύ άλλων, από παντοδύναμους θεούς, πανίσχυρους τιτάνες , φοβερά τέρατα και ατρόμητους ήρωες. Σε αυτό κουίζ, θα έχετε την ευκαιρία να τεστάρετε τις γνώσεις σας για τις ιστορίες και τους χαρακτήρες της ελληνικής μυθολογίας.

Για να μπορέσετε να κάνετε το 3 στα 3 στις ερωτήσεις, δεν χρειάζεται να ξέρετε τα πάντα από την ελληνική μυθολογία. Απλά πρέπει να έχετε συγκρατήσει μερικές πληροφορίες που μάθατε στο σχολείο.

Είστε έτοιμοι να αρχίσετε; Ξεκινήστε το κουίζ τώρα! Δεν είναι τόσο εύκολο όσο νομίζετε. Απαντήστε στις τρεις παρακάτω ερωτήσεις και δείτε τι θυμάστε για την ελληνική μυθολογία!

Τι ήταν ο Τειρεσίας και ο Κάλχας;

Σωστά! Λάθος

Στην ελληνική μυθολογία ο Τειρεσίας ήταν περίφημος ανά το πανελλήνιο Θηβαίος μάντης, γιος του Ευήρους και της νύμφης Χαρικλούς. Ο Κάλχας ήταν μάντης και ο κορυφαίος της εποχής του στην ερμηνεία των οιωνών.

Ποια ιδιότητα έδινε η περικεφαλαία του Άδη σε όποιον την φορούσε;

Άδης Περσεφόνη Κέρβερος
Σωστά! Λάθος

Στην ελληνική μυθολογία η Άιδος κυνή ήταν η περικεφαλαία του θεού του Κάτω Κόσμου, του Άδη. Κατασκευάστηκε από τους Κύκλωπες και είχε τη θαυματουργό ιδιότητα να κάνει αόρατο όποιον τη φορούσε.

Πόσα παιδιά είχε ο βασιλιάς της Τροίας, Πρίαμος;

Νεοπτόλεμος Πρίαμος
Σωστά! Λάθος

Ο βασιλιάς της Τροίας, Πρίαμος, είχε πολλές γυναίκες και ευνοούμενες, μεταξύ των οποίων σημαντικότερη ήταν η Εκάβη, με την οποία έκανε και τα περισσότερα παιδιά. Ήταν πατέρας 50 παιδιών, τα ονόματα των οποίων αναφέρονται σχεδόν όλα από την παράδοση.

Scroll to Top