Μαθηματικό παζλ μόνο για ιδιοφυΐες: Μετακινήστε 2 σπίρτα για να λύσετε την εξίσωση – Έχετε 9 δευτερόλεπτα

Μαθηματικό παζλ σπίρτα

Ένα νέο μαθηματικό παζλ κυκλοφορεί στα social media και δυσκολεύει τους χρήστες. Είστε αρκετά ευφυείς για να το λύσετε; Έχετε μόνο 9 δευτερόλεπτα στην διάθεσή σας.

Τα μαθηματικά παζλ είναι μια δυσκολότερη εκδοχή των γρίφων και των παζλ, καθώς επιλύονται με πλευρική σκέψη. Για να βρείτε την σωστή απάντηση, πρέπει να σκεφτείτε και να αναλύσετε όλα τα δεδομένα λίγο διαφορετικά. Για να τα λύσετε, πρέπει να χρησιμοποιήσετε το πιο δημιουργικό κομμάτι του μυαλού σας, καθώς η απάντηση δεν θα είναι προφανής.

Το παρακάτω μαθηματικό παζλ εμφανίζεται η εξίσωση «1-1=9», με τα νούμερα και τα μαθηματικά σύμβολα να είναι κατασκευασμένα εξ ολοκλήρου από σπίρτα. Η εξίσωση είναι λάθος καθώς «1-1=0». Αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να διορθώσετε αυτήν την εξίσωση για να είναι σωστό το αποτέλεσμα, μετακινώντας μόνο δύο σπίρτα.

Το μαθηματικό παζλ γίνεται ακόμη πιο δύσκολο καθώς έχετε μόνο 9 δευτερόλεπτα για να βρείτε την σωστή απάντηση. Μπορείτε να το λύσετε;

Μαθηματικό παζλ σπίρτα

Η λύση του μαθηματικού παζλ

Εάν στο 9, αφαιρέσετε το πάνω αριστερά κάθετο σπίρτο, και μετακινήσετε το κάτω δεξιά κάθετο σπίρτο στα αριστερά τότε σχηματίζεται ο αριθμός 2. Το έξτρα σπίρτο που έχετε βάλτε το στο σύμβολο της αφαίρεσης (-) για να μετατραπεί σε πρόσθεση (+).

Έτσι έχετε την εξίσωση γίνεται «1+1=2»

Μαθηματικό παζλ σπίρτα λύση

Scroll to Top