Μαθηματικό παζλ: Μπορείτε να βρείτε το ύψος του δέντρου και της κουκουβάγιας σε 12 δευτερόλεπτα;

μαθηματικό παζλ κουκουβάγια δέντρο

Ένα διαφορετικό μαθηματικό παζλ κυκλοφορεί τις τελευταίες ώρες στα social media. Το τεστ παρουσιάζει δύο εικόνες με ένα δέντρο και μία κουκουβάγια και σας ζητάει να βρείτε τα ύψη τους. Μπορείτε να τα βρείτε σε 12 δευτερόλεπτα;

Τα μαθηματικά παζλ είναι διασκεδαστικός και εποικοδομητικός τρόπος να περνάτε την ώρα σας. Πρόκειται για μία δυσκολότερη εκδοχή των γρίφων και των παζλ. Για να βρείτε στην σωστή απάντηση χρειάζεται διαφορετική και πλευρική σκέψη, και ανάλυση των δεδομένων.

Στο παζλ πρέπει να παρατηρήσετε σωστά δύο εικόνες και να βρείτε το ύψος ενός δέντρου και μίας κουκουβάγιας. Στην μία εικόνα υπάρχει μία κουκουβάγια πάνω σε ένα δέντρο και το συνολικό τους ύψος είναι 230. Στην άλλη εικόνα η κουκουβάγια είναι δίπλα στο δέντρο. Το ύψος από το κεφάλι της κουκουβάγιας μέχρι το πιο ψηλό σημείο του δέντρου είναι 200.

Με βάση αυτά, μπορείτε να βρείτε το ύψος του δέντρου και της κουκουβάγιας; Πρέπει σκεφτείτε γρήγορα για να βρείτε την σωστή απάντηση.

Μαθηματικό παζλ: Μπορείτε να βρείτε το ύψος του δέντρου και της κουκουβάγιας; Έχετε 12 δευτερόλεπτα

μαθηματικό παζλ κουκουβάγια δέντρο

Η λύση στο μαθηματικό παζλ

Αν υποθέσουμε ότι x είναι το ύψος του δέντρου και y το ύψος της κουκουβάγια. τότε έχουμε τις εξής εξισώσεις:

  • x + y = 230
  • x – y = 200

Άρα x = 200 + y. Αντικαθιστώντας το x στην πρώτη εξίσωση έχουμε: 200 + y +y = 230 – > 2y = 30 – > y = 15. Άρα x = 200 + y ->  x = 215

  • Το ύψος του δέντρου είναι 215
  • Το ύψος της κουκουβάγιας είναι 15
Scroll to Top