Αυτά τα 3 παιχνίδια του PlayStation αξίζουν χιλιάδες ευρώ – Δεν κυκλοφόρησαν ποτέ επίσημα

PS5 PlayStation 5

Μετά την πανδημία, η συλλογή παιχνιδιών έχει αναζωπυρωθεί, με εξαιρετικά σπάνια παιχνίδια να πωλούνται για χιλιάδες ευρώ. Ωστόσο, ο τίτλος των σπανιότερων παιχνιδιών πηγαίνει σε τρεις τίτλους του PlayStation που έχουν αντίτυπα σε μονοψήφιο αριθμό.

Και τα τρία παιχνίδια προέρχονται από την εταιρεία ανάπτυξης Nicalis και είναι τόσο σπάνια που ο κόσμος δεν ήξερε καν ότι υπήρχαν.

Οι πρώτες ενδείξεις για την ύπαρξη των παιχνιδιών της Nicalis εμφανίστηκαν γύρω στο 2016, όταν μια σελίδα πώλησης για το «The Binding of Isaac: Rebirth» για το PlayStation Vita εμφανίστηκε για πρώτη φορά σε καταστήματα, όπως το PlayAsia. Ωστόσο, δεν υπήρχε ημερομηνία κυκλοφορίας για το παιχνίδι και η σελίδα φαινόταν να είναι ένα placeholder για το μέλλον.

Φημολογείται ότι είχαν επίσης δημιουργηθεί αντίγραφα Vita δύο ακόμη παιχνιδιών της Nicalis, του «VVVVVV» και «1001 Spikes». Εντοπίστηκαν για πρώτη φορά το 2019, όταν κάποιος πήρε αντίγραφα και των δύο παιχνιδιών σε ένα κατάστημα μεταχειρισμένων παιχνιδιών στην Ιαπωνία.

1001 Spikes VVVVVV psvita

Αυτά τα αντίγραφα είχαν τρύπες στα barcodes τους, κάτι που αποτελεί ένδειξη ότι πρόκειται για promo αντίγραφα που δόθηκαν σε υπαλλήλους της Sony. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχουν μόνο λίγα αντίγραφα από κάθε παιχνίδι. Πολύ γρήγορα αυτά τα παιχνίδια αναρτήθηκαν ως αγγελίες στο eBay.

Η Nicalis έστειλε μήνυμα στο Twitter προειδοποιώντας τον κόσμο να μην αγοράσει αυτά τα αντίγραφα.

«Ορισμένα μη ανακοινωθέντα φυσικά παιχνίδια PS Vita, συμπεριλαμβανομένων των “1001 Spikes” και “VVVVVV”, έχουν πωληθεί παράνομα στο eBay πριν από την επίσημη ημερομηνία κυκλοφορίας τους. Μην εξαπατηθείτε και πληρώσετε υπέρογκα ποσά στο eBay. Περιμένετε με ανυπομονησία τις επίσημες εκδόσεις αυτών των παιχνιδιών όταν θα πωλούνται νόμιμα μέσω του επερχόμενου ηλεκτρονικού καταστήματος της Nicalis» ανέφερε η Nicalis.

Δεν κυκλοφόρησαν ποτέ επίσημα τα παιχνίδια

Ωστόσο, τα επίσημα αντίγραφα δεν κυκλοφόρησαν ούτε πωλήθηκαν ποτέ και η Nicalis σταμάτησε να απαντά στις ερωτήσεις του κόσμου σχετικά με τα σπάνια αντίγραφα.

Τα αντίγραφα που έχουν εμφανιστεί στο eBay είναι μονοψήφια και τώρα πωλούνται για χιλιάδες δολάρια. Το τελευταίο παιχνίδι, το «The Binding of Isaac: Rebirth», ανακαλύφθηκε για πρώτη φορά το 2021, όταν εμφανίστηκε το πρώτο αντίγραφο στο eBay. Μόνο δύο αντίτυπα είναι γνωστό ότι υπάρχουν, καθιστώντας το το πιο σπάνιο από τα τρία παιχνίδια της Nicalis.

Όποιος έχει στην κατοχή του ένα αντίγραφο από αυτά τα τρία μπορεί να μην ξέρει ότι κάθεται πάνω σε ένα χρυσωρυχείο, καθώς οι τιμές ανεβαίνουν μόνο χρόνο με το χρόνο.

Scroll to Top