Προβλήματα για το Xbox – Όλο και περισσότεροι developers χάνουν το ενδιαφέρον τους για την κονσόλα της Microsoft

xbox

«Το Xbox αντιμετωπίζει πραγματικό πρόβλημα ως κατασκευαστής υλικού. Αυτό κατάλαβα από το Game Developer Conference» δήλωσε ο επικεφαλής του GamesIndustry.biz, Chris Dring.

Όπως αναφέρει το VGC, κατά τη διάρκεια της εκπομπής GI Microcast, ο Dring και ο αρχισυντάκτης James Batchelor μίλησαν για τα όσα ακούστηκαν μεταξύ των προγραμματιστών στο GDC την περασμένη εβδομάδα, αποκαλύπτοντας ότι πολλοί developers φέρονται να έχουν χάσει το ενδιαφέρον τους για την πλατφόρμα.

«Καταβάλλουμε μεγάλη προσπάθεια προσπαθώντας να δημιουργήσουμε μια έκδοση Series S και μια έκδοση X ενός παιχνιδιού, ενώ για να είμαστε ειλικρινείς μαζί σας, για εμάς η αγορά είναι το PC και το PS5» είπαν πολλοί third-party εκδότες.

Μια «πολύ εξέχουσα εταιρεία» φέρεται να δήλωσε στον Dring ότι «το Xbox πέφτει στην Ευρώπη», με τα κατάστημα λιανικής πώλησης να σκέφτονται και, σε ορισμένες περιπτώσεις, να έχουν ήδη μειώσει τα αποθέματα παιχνιδιών και υλικού. Μια άλλη «σημαντική εταιρεία» που κυκλοφόρησε ένα μεγάλο παιχνίδι το 2023 φέρεται να είπε αναφερόμενη στο Xbox: «Δεν ξέρω γιατί μπήκαμε στον κόπο να το υποστηρίξουμε».

Xbox
πηγή: unsplash.com / Mika Baumeister

Βλέπουμε ήδη το Xbox να επεκτείνεται πέρα από το δικό του υλικό, φέρνοντας αποκλειστικότητες όπως το Grounded, το Pentiment, το Sea of Thieves και το Hi-Fi Rush σε άλλες πλατφόρμες. Αλλά δεν σταματά εκεί, όπως δήλωσε ο Dring: «Από ό,τι καταλαβαίνω, η πλειοψηφία των αποκλειστικών θα κυκλοφορήσει κάποια στιγμή και σε άλλες πλατφόρμες, αν έχει την επιτυχία που πιστεύει το Xbox ότι θα έχει».

Ο Batchelor πρόσθεσε ότι επειδή «το κοινό του Xbox είναι τόσο μικρό, ίσως δούμε περισσότερους indie developers να προσπερνούν την ανάπτυξη για το Xbox λόγω του κόστους, δίνοντας μάλιστα προτεραιότητα στο Nintendo Switch». Ανέφερε ακόμη ότι κατά τη διάρκεια του GDC, έλαβε ένα δελτίο τύπου από ένα indie στούντιο που ζητούσε συγγνώμη από τους οπαδούς του Xbox επειδή δεν υπήρχε έκδοση του παιχνιδιού στην κονσόλα της Microsoft, κάτι που μπορεί να γίνει όλο και πιο συνηθισμένο.

Scroll to Top