Έξυπνο κόλπο για να διαγράψει η Google ό,τι γνωρίζει για εσάς – Σβήνονται τα πάντα σε 10 δευτερόλεπτα

Google G Λογότυπο

Η Google γνωρίζει πάρα πολλά για εσάς, αλλά ευτυχώς είναι εύκολο να τα καθαρίσετε. Υπάρχουν μερικοί γρήγοροι τρόποι για να διαγράψετε μερικές από τις πιο προσωπικές πληροφορίες που κατέχει η Google για εσάς.

Ο κολοσσός διαδικτυακών υπηρεσιών έχει δημιουργήσει ειδικά κουμπιά που σας επιτρέπουν να αφαιρείτε συγκεκριμένα κομμάτια πληροφοριών – ή να τα αφαιρείτε όλα μαζί.

Ένα επίσημο υπόμνημα της εταιρείας περιγράφει λεπτομερώς πώς ακριβώς να το κάνετε. «Όταν χρησιμοποιείτε ιστότοπους, εφαρμογές και υπηρεσίες της Google, κάποια από τις δραστηριότητές σας αποθηκεύονται στο λογαριασμό σας Google. Μπορείτε να βρείτε και να διαγράψετε αυτή τη δραστηριότητα στη Δραστηριότητά μου και μπορείτε να σταματήσετε την αποθήκευση των περισσότερων δραστηριοτήτων ανά πάσα στιγμή» εξηγεί η Google.

google

Διαγραφή μεμονωμένων στοιχείων

Ο πιο ήπιος τρόπος για να αφαιρέσετε πληροφορίες είναι η διαγραφή μεμονωμένων στοιχείων.

Αυτό μπορεί να είναι μια μεμονωμένη αναζήτηση που κάνατε στο Google. Ή θα μπορούσε να είναι ένας ιστότοπος που επισκεφτήκατε και ο οποίος έχει αποθηκευτεί στο ιστορικό του Google Chrome.

Σε αυτή την περίπτωση, θα πρέπει να μεταβείτε στη διεύθυνση myactivity.google.com. Στη συνέχεια, μετακινηθείτε προς τα κάτω μέχρι να βρείτε τη δραστηριότητά σας. Αναζητήστε ένα συγκεκριμένο στοιχείο που θέλετε να διαγράψετε και, στη συνέχεια, πατήστε το κουμπί διαγραφής.

Διαγράψτε τα όλα

Μπορεί βέβαια να προτιμάτε μία πιο δραστική επιλογή, όπως είναι η ολική διαγραφή.

Ευτυχώς και αυτό είναι εύκολο και μπορεί να γίνει από την ίδια σελίδα δραστηριότητας που χρησιμοποιείτε για τη διαγραφή μεμονωμένων στοιχείων.

Σε αυτή την περίπτωση, κοιτάξτε στο επάνω μέρος της οθόνης πάνω από τη δραστηριότητά σας. Πατήστε την επιλογή Διαγραφή και, στη συνέχεια, επιλέξτε «Όλη την ώρα» (All Time). Στη συνέχεια, επιλέξτε Επόμενο > Διαγραφή για να διαγράψετε όλες τις δραστηριότητές σας που έχει αποθηκεύσει η Google.

Ρυθμίστε αυτόματη διαγραφή πληροφοριών

Μπορείτε επίσης να ρυθμίσετε τη Google να διαγράφει αυτόματα ορισμένες από τις πληροφορίες σας.

Σε ένα Android:

  • μεταβείτε στην εφαρμογή Ρυθμίσεις και επιλέξτε Google > Διαχείριση του λογαριασμού σας Google.
  • πατήστε στην επιλογή Δεδομένα και απόρρητο > Ρυθμίσεις ιστορικού και πατήστε στη δραστηριότητα που θέλετε να διαγραφεί αυτόματα.
  • επιλέξτε Αυτόματη διαγραφή, επιλέξτε ένα χρονικό διάστημα και στη συνέχεια πατήστε Επόμενο > Επιβεβαίωση.

Στο iPhone, θα βρείτε αυτές τις ρυθμίσεις μέσα στην εφαρμογή Gmail.

Σε έναν υπολογιστή, θα πρέπει να μεταβείτε στο λογαριασμό σας Google μέσω ενός προγράμματος περιήγησης στο διαδίκτυο.

Scroll to Top