Κουίζ: Πόσο καλοί είστε στην ελληνική μυθολογία; Μπορείτε να κάνετε το 3 στα 3;

Άρτεμις

Θεοί, τιτάνες, μούσες και διαφόρων ειδών μυθικά πλάσματα είναι μερικά από τα στοιχεία που συνθέτουν το συναρπαστικό σύμπαν της ελληνικής μυθολογίας. Σε αυτό κουίζ, θα έχετε την ευκαιρία να τεστάρετε τις γνώσεις σας για τις ιστορίες και τους χαρακτήρες της ελληνικής μυθολογίας.

Για να μπορέσετε να κάνετε το 3 στα 3 στις ερωτήσεις, δεν χρειάζεται να ξέρετε τα πάντα από την ελληνική μυθολογία. Απλά πρέπει να έχετε συγκρατήσει μερικές πληροφορίες που μάθατε στο σχολείο.

Ξεκινήστε το κουίζ τώρα! Προσέξτε όμως, δεν είναι τόσο εύκολο όσο νομίζετε. Απαντήστε στις τρεις παρακάτω ερωτήσεις και δείτε τι θυμάστε για την ελληνική μυθολογία!

Ποιον θεό παρακάλεσε ο Μίδας να τον βοηθήσει;

Μίδας
Σωστά! Λάθος

Ο Μίδας, ο πλούσιος και φιλάργυρος βασιλιάς που είχε ζητήσει ότι αγγίζει να γίνεται χρυσός, είχε μετανιώσει για αυτή του την ικανότητα διότι πραγματικά ότι άγγιξε έγινε χρυσός, τα πάντα, όπως και η κόρη του. Έτσι ζήτησε από τον Διόνυσο να τον βοηθήσει να απαλλαγεί από αυτή του την ικανότητα και σε αντάλλαγμα εκείνος θα μοιραζόταν τα πλούτη του με τους άλλους ανθρώπους. Ο Διόνυσος τον λυπήθηκε και του είπε να αγγίξει τον ποταμό Πακτωλό και η δύναμή του θα περάσει στον ποταμό. Όπως και έγινε.

Η Άρτεμις ήταν θεά του κυνηγιού και της άγριας ζωής, αλλά και του…

Άρτεμις
Σωστά! Λάθος

Η Άρτεμις, κόρη του Δία και της Λητώς, γεννήθηκε στη Δήλο μαζί με τον δίδυμο αδελφό της Απόλλωνα. Ήταν θεά του κυνηγιού και της άγριας ζωής και του τοκετού ενώ ήταν προστάτιδα των παιδιών. Συχνά εικονιζόταν με τόξο και βέλη, συνοδευόμενη από ένα ελάφι.

Ποιος έφτιαξε τον λαβύρινθο του Μινώταυρου;

Σωστά! Λάθος

Ο Λαβύρινθος ήταν μια σύνθετη οικοδομική κατασκευή, στην Κνωσσό. Φτιάχτηκε από τον μηχανικό Δαίδαλο για λογαριασμό του μυθικού βασιλιά της Κρήτης, Μίνωα. Ο λόγος που κατασκευάστηκε ήταν για να απομονώσει τον Μινώταυρο, ένα πλάσμα που ήταν μισός άνθρωπος και μισός ταύρος

Scroll to Top